Taustatiedot

Vastaajan nimi tai nimimerkki: Marie

Vastaajan syntymävuosi: 1999

Luetun kirjan tai tarinan nimi: Raamattu

Luetun kirjan tai tarinan kirjoittajan nimi: Useita kirjoittajia

Mitä kirjassa tai tarinassa tapahtui?

Raamattu koostuu useasta tarinasta, joista jokainen kertoo ihmisenä olemisesta ja sen vaikeudesta sekä siitä, miten Jumala rakastaa luomaansa ihmistä niin paljon, että tahtoi omalla kuolemallaan korjata ihmisen ja itsensä välisen suhteen. Raamatun tarinoiden punainen lanka on Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus, täydellinen pelastustyö.

Oliko kirja kuvitettu?

Kuka oli kuvittanut kirjan?

Kirjan tai tarinan lajityyppi? Uskonnollinen kirjallisuus

Missä muodossa luettu teksti tai tarina oli? Painettu kirja, Sähkökirja, Äänikirja

Lukukokemus

Lukukokemuksen paikka, missä lukukokemus tapahtui? Kotona, omassa tilassa (esim. oma huone), Kotona, yhteisessä tai yleisessä tilassa (esim. olohuone), Jonkun toisen kotona, vierailulla ym., Matkalla (esim. linja-autossa), Tilaisuudessa tai tapahtumassa (esim. seurat tai lukupiiri)

Lukukokemustilanne, missä seurassa olit ja kuinka usein lukukokemus tapahtui? Yksin, ystävien, perheen, Hiljaa lukeminen, Ääneen lukeminen, Minä luin, Minä kuuntelin, Toistuva lukeminen

Milloin lukukokemus tapahtui? Aamu, Päivä, Ilta, Yö, Kevät, Kesä, Syksy, Talvi

Minä vuonna lukukokemus tapahtui?

Kerro omin sanoin lukukokemuksestasi, mihin kokemus liittyi, mitä tapahtui jne?

Jokainen lukukokemus Raamatun äärellä on opettavainen, rauhoittava, lohduttava ja ymmärrystä lisäävä. Usein yllätyn siitä, mitä Raamattu opettaa – sen opetus on niin erilaista verrattuna mihinkään muuhun. Joskus, kun oloni on surullinen tai ahdistunut, löydän Raamatun psalmeista vertaistukea tai evankeliumiteksteistä lohtua. Raamatusta löytyy myös paljon iloisia ja innostavia tekstejä, kuten Paavalin kirjeet. Erityisen tärkeä lukukokemus minulle on ollut Laulujen laulu “Passion Translation” -nimisestä englanninkielisestä raamatunkäännöksestä: siinä Jeesus puhuu rakastamalleen ihmiselle, juuri minulle, niin kauniisti ja hellästi!

Mitä kirjat ja lukeminen merkitsevät sinulle?

Kirjat ovat keino syventyä erilaisiin ihmisiin, ajatuksiin ja tunteisiin. Kirjat ovat tapa rentoutua ja keino lisätä ymmärrystä maailmasta. Toisaalta lukeminen inspiroi myös kirjoittamista, joka on minulle rakas harrastus.