Taustatiedot

Vastaajan nimi tai nimimerkki: Susanne

Vastaajan syntymävuosi: 1990

Luetun kirjan tai tarinan nimi: Jäätäviin korkeuksiin

Luetun kirjan tai tarinan kirjoittajan nimi: John Krakauer

Mitä kirjassa tai tarinassa tapahtui?

Kirja kertoo vuoden 1996 kiipeilykaudesta Everestillä. Kiipeily on vastikään kaupallistunut ja osaavat kiipeilijät ovat harvassa turisteihin verrattuna. John Krakauer on lähetetty kirjoittamaan artikkelia kiipeilykulttuurin murroksessa, mutta päätyykin keskelle tuhoista myrskyä.

Oliko kirja kuvitettu?

Ei

Kuka oli kuvittanut kirjan?

Kirjan tai tarinan lajityyppi? Romaani

Missä muodossa luettu teksti tai tarina oli? Painettu kirja

Lukukokemus

Lukukokemuksen paikka, missä lukukokemus tapahtui? Kotona, omassa tilassa (esim. oma huone), Jonkun toisen kotona, vierailulla ym., Matkalla (esim. linja-autossa)

Lukukokemustilanne, missä seurassa olit ja kuinka usein lukukokemus tapahtui? Yksin, Äidin kanssa, Ääneen lukeminen, Minä luin, Kertaluontoinen lukeminen

Milloin lukukokemus tapahtui? Päivä

Minä vuonna lukukokemus tapahtui? 2014

Kerro omin sanoin lukukokemuksestasi, mihin kokemus liittyi, mitä tapahtui jne?

Aloin lukemaan kirjaa puhtaasti mielenkiinnosta vuorikiipeilyä ja Everestiä kohtaan, mutta tarina veikin mennessään elämän perusasioiden juurelle. Kirjaa ei ole kirjoitettu opastavan sävyyn. Kirjailija ei pyri herättämään lukijassa mitään tiettyjä ajatuksia vaan yksinkertaisesti raportoimaan mahdollisimman tarkasti, mitä vuorella tapahtui. Jokainen hahmo on kokonainen vaikka kirjassa hänestä kerrottaisiin vain pieni siivu. Lukukokemus muutti elämäni. Jokaisen elämänpäätöksen äärellä kysyn kirjasta oppimani kysymyksen: kiipeäisinkö tälle vuorelle, jos en voisi koskaan kertoa siitä kenellekkään? Myös kirjan harvinaisen laadukas suomennos ansaitsee kiitoksen.

Mitä kirjat ja lukeminen merkitsevät sinulle?

Luen erittäin vähän kirjoja. Kirjallisuus tuntuu vartioidultq maailmalta, jonne on lupa mennä vain tietynlaisena.