Vastaajan nimi tai nimimerkki: Reija

Vastaajan syntymävuosi: 1958

Vastaajan sukupuoli: Nainen

Luetun kirjan tai tarinan nimi: Tiitiäisen satupuu

Luetun kirjan tai tarinan kirjoittajan nimi: Kirsi Kunnas

Mitä kirjassa tai tarinassa tapahtui?

Oliko kirja kuvitettu?

Kirjan kuvat ovat ihastuttavia ja mieleenpainuvia.

Kuka oli kuvittanut kirjan?

Kirjan tai tarinan lajityyppi? Runo

Missä muodossa luettu teksti tai tarina oli? Painettu kirja

Lukukokemus

Lukukokemuksen paikka, missä lukukokemus tapahtui? Kotona, omassa tilassa (esim. oma huone), Kotona, yhteisessä tai yleisessä tilassa (esim. olohuone), Jonkun toisen kotona, vierailulla ym., Mökillä, Koulussa, Töissä, Tilaisuudessa tai tapahtumassa (esim. seurat tai lukupiiri)

Lukukokemustilanne, missä seurassa olit ja kuinka usein lukukokemus tapahtui? Yksin, Kavereiden, lasteni, oppilaitteni, Hiljaa lukeminen, Ääneen lukeminen, Minä luin, Minä kuuntelin, Toistuva lukeminen

Milloin lukukokemus tapahtui? Päivä, Ilta, Kevät, Kesä, Syksy, Talvi

Minä vuonna lukukokemus tapahtui? Vuodesta 1967 alkaen ja jatkuen edelleen

Kerro omin sanoin lukukokemuksestasi, mihin kokemus liittyi, mitä tapahtui jne?

Runoihin tutustuminen alkoi kansakoulun kolmannella luokalla, kun opettajani valmisti niistä innostavia esityksiä, joita esitimme juhlissa ja myös radiossa ja teeveessä. Runojen erilaiset tunnelmat huumorista haikeuteen koskettivat minua, sillä niihin oli helppo samaistua. Runot vaikuttivat minuun syvästi, laittoivat mielikuvituksen liikkeelle ja innostivat omien runojen sommitteluun.

Mitä kirjat ja lukeminen merkitsevät sinulle?

Tiitiäisen satupuu on edelleen yksi lempikirjoistani. Olen lukenut sitä lapsillemme ja oppilailleni paljon. Ilokseni lapseni jatkavat perinnettä omien lastensa kanssa. Kirja löytyy myös heidän kirjahyllyistään. Osaan runoja ulkoa ja niiden lausuminen palauttaa mieleen ihania muistoja omista kouluajoista. Erityisesti Eukon patenttilääke, Herra Piipoo ja Muusa ja Ruusa possut sekä haikeat Kurki, Surullinen siili ja Jaakko Vaakko ovat suosikkejani. Kattila ja perunat runosta opettajani valmisti hauskan liikunnallisen esityksen ja myös se on jäänyt mieleen. Runoissa yhdistyy ihanasti tosi ja satu, ja se, jos mikä ruokkii mielikuvitusta.