KOTIEMME KIRJAHYLLYT

Vastaajan nimimerkki:

Laura

KERRO KOTISI JA/TAI VAPAA-AJAN ASUNTOSI KIRJAHYLLYSTÄ

Kuvaile kirjahyllyäsi:

Kirjahyllyni on musta Ikean Expedit/kallax hyllykkö, se suurempi eli siinä on 5 x 5 lokeroa. Se on ostettu opiskeluaikoina ja selvinnyt monesta muutosta. Hylly valikoitui sen vuoksi, että siihen mahtui paljon tavaraa ja sitä sai käytettyä tilanjakajana!
Nyt haaveilen mittojen mukaan puusepällä teetetystä hyllystä, mutta se on todella kallis investointi ja asun toistaiseksi vuokralla. Lisäksi nykyinen hylly on edelleen ehjä, niin haluan käyttää sen loppuun asti.

Hyllyn alaosassa on mustat kangaskorit, joissa on säilössä mitä erinäisempiä tavaroita. On koriste-esineitä, kynttilöitä, lyhtyjä, kukkaruukkuja ja kakkuvuokia! Muissa lokeroissa on pääosin kirjoja ja joitain koriste-esineitä. Hyllyn päällä on maljakoita ja yksi viherkasvi.

Missä huoneessa kirjahylly on asunnossasi ja miksi?

Kirjahylly on olohuoneessa, ollut oikeastaan aina olohuoneessa. Asuessani yksiössä, kirja oli tilanjakana ja sitä kautta isossa osassa sisustusta.

Keittokirjat ovat omassa hyllyssä , samoin puolison mangat ja hänen sarjakuvansa. Lisäksi makuuhuoneessa on korkea pino kirjoja, jotka odottavat lukemista.

Säilytätkö kirjoja muualla kuin kirjahyllyssä? Missä? Miksi?

Makuuhuoneessa on iso kasa lukemista odottavia kirjoja. Syytä tälle ei varsinaisesti ole

Millainen ja missä on mahdollinen vapaa-ajan asuntosi kirjahylly?

Onko sinulla digitaalista kirjahyllyä?

On, Elisan e-kirjapalvelussa sekä Celiassa. Olen kova lukemaan, vaikka minulla on diagnosoitu lukivaikeus. Diagnoosin sain vasta korkeakouluopinnoissa ruotsin kielen opintojen ollessa haastavia. Testin tehnyt opettaja epäili, että lukuintoni on kompensoinut lukivaikeuttani.

KIRJAHYLLYN SISÄLTÖ

Kuinka paljon kirjahyllyssäsi on kirjoja?

Niitä on paljon, määrää vaikea arvioida.. ehkä 500-600?

Miten kirjat on järjestetty hyllyyn?

Kirjat on järjestelty kirjailijan nimen mukaan aakkosjärjestykseen ja sen jälkeen teoksen nimen mukaan. Lisäksi on omia kokoelmiaan, kuten esim. Harry Potterit, Tove Janssonin kirjat, keittokirjat, työhön liittyvät kirjat, sarjakuvat yms. Näin ne on helpoin löytää

Onko sinulla kirjoja, joita et halua tai kehtaa pitää esillä?

Syömishäiriön (BED) hoitoon liittyvän kirjallisuuden edillä pitämistä olen miettinyt mutta päätynyt pitämään ne hyllyssä. Puolison mangat olen suhteen alkuvaiheessa halunnut piilottaa, mutta ne on yhdessä sovittu esillä pidettäväksi.

Millaisia kirjoja hankit ja millä perusteilla?

Sisältö vaikuttaa eniten, samoin hinta! Edullisia kirjoja tulee hankittua helposti. Joskus valikoin myös kannen perusteella, mutta pääosin vain kirjastossa

Onko kirjahyllysi tullut täyteen? Mitä sitten teit?

Ei ole täynnä. Mutta jos tulee, niin sitten karsitaan!

Mitä muuta kirjahyllyssäsi on kuin kirjoja?

Lehtiä, koristeita, maljakoita, viherkasvi. Alaosassa mustissa laatikoissa kukkaruukkuja, leivontatarvikkeita, kynttilöitä, lyhtyjä,

Eroaako vapaa-ajan asuntosi kirjahyllyn sisältö kotisi hyllystä?

KIRJAHYLLYT AJASSA

Miten kirjoja säilytettiin lapsuudenkodissasi?

Meillä on vain yksi pieni kirjahylly, vanhemmillani ei juurikaan ole kirjoja. Oman kirjahyllyn sain kun sain oman huoneen 6-vuotiaana. Ensimmäisessä opiskelija-asunnossank ei ollut kirjahyllyä, mutta sen jälkeen tuo sama Ikealainen on kulkenut mukana!

Miten kirjojen säilyttäminen on muuttunut elämäsi aikana?

Haluan yhä omistaa kirjoja, mutta asetin itselleni rajat että minun täytyy lukea 5 kirjaa omasta hyllystä ennen kuin saan hankkia uuden kirjan. Ellei vastaan tule joku aivan erityinen kirja!

Kirjahyllyyn liittyviä muistoja, tarinoita ja sattumuksia.

Mitä emme huomanneet kysyä? Haluatko kertoa vielä jotain lisää?

TAUSTATIEDOT

Vastaajan syntymävuosi:

1991

Vastaajan sukupuoli:

nainen