KOTIEMME KIRJAHYLLYT

Vastaajan nimimerkki:

Lauri

KERRO KOTISI JA/TAI VAPAA-AJAN ASUNTOSI KIRJAHYLLYSTÄ

Kuvaile kirjahyllyäsi:

Hyllyjä on useampi. Yksi tumman- ja yksi vaaleanruskea sekä kaksi mustaa hyllyä. Näistä kaikki ovat jossain muodossa kierrätettyjä, vaaleanruskea on peräisin edesmenneen sukulaisen kodista, tummanruskea on tyttöystäväni kodista. Mustat hyllyt ovat lapsuudenkodista. Näiden lisäksi on Ikeasta ostettu vaaleanruskea tilanjakaja, jossa on CD-levyjä ja kirjoja. Tähän tuli päädyttyä isoveljen suositukesta. Kirjahyllyjä ei ole vaihdettu, vaan niitä on pyritty tyhjentämään säilyttämällä vain aidosti hyvät kirjat.

Missä huoneessa kirjahylly on asunnossasi ja miksi?

Mustat hyllyt ja tilanjakaja ovat olohuoneessa. Tilanjakaja, joka toimii myös CD-telineenä, on juuri sitä. Se halkaisee olohuoneen ja “työhuoneen” kahteen osaan. Mustat hyllyt ovat olohuoneessa, ruskeat makuuhuoneessa. Näin siksi, että olohuone näyttäisi edes josain määrin yhtenäiseltä.

Säilytätkö kirjoja muualla kuin kirjahyllyssä? Missä? Miksi?

Yöpöydällä on lukemattomat kirjat. Kirjat, jotka eivät jää hyllyyn, päätyvät tällä hetkellä vaatehuoneessa sijaitsevaan laatikkoon, josta ne lähtevät edelleen kiertoon.

Millainen ja missä on mahdollinen vapaa-ajan asuntosi kirjahylly?

Onko sinulla digitaalista kirjahyllyä?

On. iPadin eri kirjasovelluksissa, joita ovat Libby, Elisa Kirja, iBooks ja Kindle, on noin 1000 kirjaa. Lisäksi laitteeseen on asennettu Aku Ankka Lataamo.

KIRJAHYLLYN SISÄLTÖ

Kuinka paljon kirjahyllyssäsi on kirjoja?

400

Miten kirjat on järjestetty hyllyyn?

Aakkosjärjestys kirjailijan sukunimen mukaan. Helpottaa etsimistä. Kirjasarjat, (kuten Neiti Etsivä) ja sarjakuvat ovat omissa hyllyissään.

Onko sinulla kirjoja, joita et halua tai kehtaa pitää esillä?

Ei ole.

Millaisia kirjoja hankit ja millä perusteilla?

Sisällön perusteella kiinnostavia kirjoja tai tietyn kirjailijan kirjoja. Ulkonäkö ei kiinnosta, kiinnostavampaa on takakannen teksti.

Onko kirjahyllysi tullut täyteen? Mitä sitten teit?

On tullut täyteen. Olen lukenut omistamiani kirjoja uudelleen ja hankkitunut eroon kirjoista, jotka ovat kohtalaiia, koska hyllyssä on tilaa vain parhaille. Kirjoaj on tullut lahjoitettua kirpputorille, Vanhan kirjallisuuden päivien Suomen radio- ja tv-selostajat ry:n pisteelle, kierrätystapahtumiin sekä taloyhtiön yhteiskäytössä olevaan lukutupaan.

Mitä muuta kirjahyllyssäsi on kuin kirjoja?

Tilanjakajassa on CD-levyjä, kirjayllyissä on pääosin erilaisia koriste-esineitä ja esimerkiksi astioita, joita ei syystä tai toisesta haluta käyttää päivittäisessä käytössä. Yhden kirjahyllyn sivuja on koristeltu postikorteilla. Tilanjakajan kyljessä on julisteita.

Eroaako vapaa-ajan asuntosi kirjahyllyn sisältö kotisi hyllystä?

KIRJAHYLLYT AJASSA

Miten kirjoja säilytettiin lapsuudenkodissasi?

Kirjahyllyssä tai kaapissa.

Miten kirjojen säilyttäminen on muuttunut elämäsi aikana?

Aikuisena kirjoja on huomattavasti useammin omalla yöpöydällä lapsuuteen verrattuna

Kirjahyllyyn liittyviä muistoja, tarinoita ja sattumuksia.

Kirjahyllyn siirtäminen kellarista asuntoon aiheutti kipeät paikat, kun homman teki kirjahyllyn laatikkoa lukuunottamatta yksin.

Mitä emme huomanneet kysyä? Haluatko kertoa vielä jotain lisää?

Jos joskus tulisi mahdollisuus hankkia oma työhuone, työhuoneeseen tulisi takuuvarmasti paljon kirjahyllyjä. Kirjat ovat painavia ja ehkäisevät näin ollen hyvin kaikua. Mikäli tilanne tulisi joskus eteen, hankkisin kirjahyllyt mahdollisuuksien mukaan kirpputorilta, kuten myös niiden täytteen. Saattaisin myös pyytää lahjoituksena kirjoja eri paikoista, kuten kirjastosta, sukulaisilta, tuttavilta jne. sillä kirjahyllyjen käyttötarkoitus olisi puhtaasti huonekaikujen eliminointi.

TAUSTATIEDOT

Vastaajan syntymävuosi:

1989

Vastaajan sukupuoli:

mies