KOTIEMME KIRJAHYLLYT

Vastaajan nimimerkki:

Janski

KERRO KOTISI JA/TAI VAPAA-AJAN ASUNTOSI KIRJAHYLLYSTÄ

Kuvaile kirjahyllyäsi:

Meillä on monta kirjahyllyä. Olohuoneeseen saimme vihdoin viime vuonna tehtyä koko seinällisen. Ne on koottu kahdesta isosta hyllyköstä ja ne on ostettu tori.fi kautta. Kaunokirjallisuus pääosin on esillä olohuoneessa sekä lukuisat ruokaohjekirjat. Jokunen LP-levykin löytyy. Sitten pikkuhuoneen kirjahyllyssä on Mitä missä milloin -kirjat – kaikki. Ja Päätalot sekä joksen muun kirjailijan teoksia. Ja lastenkirjoja löytyy seiniltä pikkuhyllyistä vielä joitain, vaikka omille lapsille niitä jakelinkin.
Makuuhuoneessa on käsityökirjat suuressa rulokaapissa ja taiteilijakirjojani ynnä muita opuksia sekä mappeja löytyy toisesta avohyllystä. Hyllytilaa voisi olla enempikin, vaan tila loppuu kesken 🙂

Missä huoneessa kirjahylly on asunnossasi ja miksi?

Kuten yllä laitoin, joka huoneessa on kirjoja. Ihan siksi, että olemme kirjafriikkejä – aina tulee ostettua poistomyynneistä tai kirppiksiltä lisää.. Koitimme jaotella niitä eli kaunokirjallisuus, harrastuskirjat ja juurikin nuo MMM ja päätalot.

Säilytätkö kirjoja muualla kuin kirjahyllyssä? Missä? Miksi?

Kyllä löytyy aina pöydiltäkin, koska mm. käsitöitä tehdessä tarvitsen niitä. Ja sängyllä on aina muutama kirja luettavana.

Millainen ja missä on mahdollinen vapaa-ajan asuntosi kirjahylly?

Mökillä meillä on yksi hyllykkö seinällä, aiemmin oli enemmänkin, mutta karsimme sieltä hieman, kun sisustimme uudelleen.

Onko sinulla digitaalista kirjahyllyä?

Löytyy Elisan kautta yksi- luen pääosin aitoa kirjaa.

KIRJAHYLLYN SISÄLTÖ

Kuinka paljon kirjahyllyssäsi on kirjoja?

varmaan tuhat nidettä ainakin.

Miten kirjat on järjestetty hyllyyn?

Kaunokirjallisuus on aakkosittain, erikseen on elämänkertakirjallisuus. Eriteltynä on myös juurikin nuo Päätalot omassa hyllyssä. Ja ruokaohjeet, käsityöohjeet, taide ominaan.

Onko sinulla kirjoja, joita et halua tai kehtaa pitää esillä?

Ei ole – no, eräässä kaapissa on elämänohjekirjallisuus, kun ei muualle vielä mahtunut.

Millaisia kirjoja hankit ja millä perusteilla?

Hankin pääasiassa mitä lukisin – tai erittäin vanhoja, klassikoita – Ja aina harrastuksiini sopivia, ja jotain uutta mitä pitäisi kokeilla.

Onko kirjahyllysi tullut täyteen? Mitä sitten teit?

Kyllä hyllyt pursuavat. Olohuoneen kirjahyllyjen reunoihin laitoimme aakkoskirjaimet ja päätimme, että saman kirjailijan tuotoksia voi laittaa kirjojen taaksekin, koska hyllyt ovat syviä – vähän pakko näin, ei muuten.

Mitä muuta kirjahyllyssäsi on kuin kirjoja?

LP-levyjä löytyy vielä muutama kymmen. Sitten on mappihyllynä osin makkarin hylly.

Eroaako vapaa-ajan asuntosi kirjahyllyn sisältö kotisi hyllystä?

Mökillä on jokunen lukukirja ja muutama harrasteopus.

KIRJAHYLLYT AJASSA

Miten kirjoja säilytettiin lapsuudenkodissasi?

Avohylly oli kotona, ei kamalasti kirjoja. Itse aloin nuorena tyttönä ostelemaan, olin kirjakerhoissakin joten omissa kasoissa niitä oli huoneessani.

Miten kirjojen säilyttäminen on muuttunut elämäsi aikana?

Aina olen kirjoja kerännyt, enkä niistä halua luopua 🙂
Omiin lapsiin ei niin ole tapa tarttunut – tosin vanhin tytär kerää pelejä (joita minullakin on monta kymmentä)

Kirjahyllyyn liittyviä muistoja, tarinoita ja sattumuksia.

On ollut sekalaisia hyllyjä, kun on ollut koriste-esineitäkin esillä – nyt ne on näppärästi hyllyjen päällä, maljakot meinaan.
Kyllä miehenpuolikkaat on joutunut rakentelemaan jos jonkinlaista viritelmää minun kirjoilleni ja lehdilleni – nykyisin lehdet säilytän muualla. Nykyinen mies on samanlainen kirjojen keräilijä, joten sotaa ei synny kirjoista 🙂

Mitä emme huomanneet kysyä? Haluatko kertoa vielä jotain lisää?

Oikea kirja, käsin kosketeltava on parasta – ja jos on uusi, tuore kirja, ennenvanhaan se tuoksui – nykyisin ei enää niinkään.
Kun ihmiset, tuo seuraava sukupolvi ottaisi kirjan uudelleen käyttöön ja luopuisi tabletista, kännykästä – Lapsille varsinkin kouluun aitoja kirjoja luettavaksi – ei tabletilta,vaan KIRJA! Lukutaito paranee ja mielikuvitus kasvaa..

TAUSTATIEDOT

Vastaajan syntymävuosi:

1963

Vastaajan sukupuoli:

nainen