KOTIEMME KIRJAHYLLYT

Vastaajan nimimerkki:

Enni

KERRO KOTISI JA/TAI VAPAA-AJAN ASUNTOSI KIRJAHYLLYSTÄ

Kuvaile kirjahyllyäsi:

vitriinikaappi, valkoinen, pitkä ja kapea. Ikean Billy-hylly. Halusin vitriinin, niin kirjat eivät pölyynny. Hylly on melko uusi, koska asuntomme on melko uusi.

Missä huoneessa kirjahylly on asunnossasi ja miksi?

Elin monta vuotta ilman kirjahyllyä ja kirjat olivat vähän siellä sun täällä. Halusin kirjat samaan paikaan niin voin lukea niiden kylkiä hampaita pestessäni ja ohi kulkiessani. Kaikki kirjat ovat samassa hyllyssä, toisella puolella minun kirjani ja toisella mieheni. Hän lukee aivan eri kirjallisuutta kuin minä.

Säilytätkö kirjoja muualla kuin kirjahyllyssä? Missä? Miksi?

kesken olevia kirjoja säilytän yöpöydällä ja alakerran ruokapöydällä tai sohvapöydällä. Kirjaston kirjoille on oma paikkansa, metallinen kori.

Millainen ja missä on mahdollinen vapaa-ajan asuntosi kirjahylly?

Onko sinulla digitaalista kirjahyllyä?

ei

KIRJAHYLLYN SISÄLTÖ

Kuinka paljon kirjahyllyssäsi on kirjoja?

50?

Miten kirjat on järjestetty hyllyyn?

aihejärjestyksessä. Saman kirjailijan kirjat ovat vierekkäin. Minun kirjani ja mieheni kirjat ovat omissa paikoissaan, niin ne on helppo löytää

Onko sinulla kirjoja, joita et halua tai kehtaa pitää esillä?

ei

Millaisia kirjoja hankit ja millä perusteilla?

tietyt kirjailijat, joita pidän hyvinä. Kirjat, joita voisin ehkä lukea uudelleenkin. Joskus halpa hinta, kun tulee tarjouksesta vastaan. Mielenkiintoinen takakansikuvaus.

Onko kirjahyllysi tullut täyteen? Mitä sitten teit?

ei

Mitä muuta kirjahyllyssäsi on kuin kirjoja?

läppäri ja toimistotarvikkeita, mappeja

Eroaako vapaa-ajan asuntosi kirjahyllyn sisältö kotisi hyllystä?

KIRJAHYLLYT AJASSA

Miten kirjoja säilytettiin lapsuudenkodissasi?

isossa kirjahyllyssä. Minulla oli huoneessa oma kirjahylly, jossa minulla oli omia kirjoja ja pienempi kirjahylly, joka oli täynnä meidän kaikkien lasten kirjoja. Minulla oli hylly ensimmäisessä omassa kodissani.

Miten kirjojen säilyttäminen on muuttunut elämäsi aikana?

jossain vaiheessa pidin sitä turhana, koska minulla ei ollut paljon kirjoja ja säilytin niitä tv-tason laatikoissa. Olen aina ollut ahkera kirjaston käyttäjä, enkä nuukana opiskelijana ostanut paljon kirjoja. Myöhemmin laatikot tulivat kuitenkin täyteen ja halusin kaikki kirjat samaan paikkaan.

Kirjahyllyyn liittyviä muistoja, tarinoita ja sattumuksia.

Meidän suvussa, enoni kotona on paikka, jota kutsumme “suvun kirjahyllyksi.” Siellä on paljon kirjoja jo 1900-luvun alkupuolelta. Jos mietimme, mistä saisimme jonkun teoksen, mietimme ensin, olisiko sitä suvun kirjahyllyssä. Sieltä löytyvät esim. Hitlerin Taisteluni-kirjat 30-luvulta, Waltarin Aiotko kirjailijaksi? ja vanhat suomen tietosanakirjat, joissa on todella vanhoja sanaselityksiä. Kun käymme enollani kylässä pari kertaa vuodessa, tieni vie aina kirjahyllyn luokse.

Mitä emme huomanneet kysyä? Haluatko kertoa vielä jotain lisää?

TAUSTATIEDOT

Vastaajan syntymävuosi:

1993

Vastaajan sukupuoli:

nainen