KOTIEMME KIRJAHYLLYT

Vastaajan nimimerkki:

Sanni

KERRO KOTISI JA/TAI VAPAA-AJAN ASUNTOSI KIRJAHYLLYSTÄ

Kuvaile kirjahyllyäsi:

Kirjahyllyni ovat valkoisia avohyllyjä, uuden muuton pakottamana ostetut halvat hyllyt. Korkeutta on melkein lattiasta kattoon ja kirjojen lisäksi niihin on mahdutettu myös koriste-esineitä.
On myös yksi erityinen hylly, joka on kermanvalkoinen ja jokaisella hyllyllä on oma lasiovensa.

Makuuhuoneessa on myös tummanruskea avohylly johon kerään suosituksia ystäville.

Missä huoneessa kirjahylly on asunnossasi ja miksi?

Kirjahyllyjä löytyy sekä makuuhuoneesta että olohuoneesta. Kirjat ovat niin lähellä sydäntä, että haluan ympäröidä niillä itseni. Tulevaisuudessa hyllyjä todennäköisesti tulee löytymään vähän joka paikasta mihin nyt vain sattuu mahtumaan.

Sisustus rakentuu paljolti hyllyjen ympärille, huonekalut on aseteltu niin että paikalta kuin paikalta pääsee ihailemaan kirjojen selkiä. Kirjojen järjestykset hyllyssä ovat tällä hetkellä paper backs -painokset yhdessä hyllyssä, toisessa holokaustia käsittelevät teokset sekä trillerit. Makuuhuoneen hyllyt ovat täynnä pokkareita, mutta on myös oma hyllyrivi kirjoille joita en ole vielä ehtinyt lukea.

Kirjoja tulee aina välillä järjesteltyä uudelleen ja uudelleen, niiden parissa viihdyn ja rakastan niiden järjestelyä.

Säilytätkö kirjoja muualla kuin kirjahyllyssä? Missä? Miksi?

Toki kirjoja löytyy myös pinoina sieltä täältä ympäri asuntoa. Tykkään keräillä ystäville suosituspinoja ja niitä aina välillä jää sinne tänne elämään omaa elämäänsä.

Millainen ja missä on mahdollinen vapaa-ajan asuntosi kirjahylly?

Onko sinulla digitaalista kirjahyllyä?

Storytelin palvelussa jota tabletilla aina ajoittain käytän hyvinkin aktiivisesti, on kertyneenä aikamoinen lista kirjoja.

KIRJAHYLLYN SISÄLTÖ

Kuinka paljon kirjahyllyssäsi on kirjoja?

N. 800-900

Miten kirjat on järjestetty hyllyyn?

Fiiliksen mukaan! Englanninkieliset kirjat ovat yhdessä hyllyssä, toisessa true crime ja holokausti. Pokkarit omassa hyllyssään, trillerit omassaan, klassikoillakin on oma hylly. Lempikirjat ovat vitriinihyllyssä. Järjestyksen päätarkoitus on miellyttää silmää, ja järjestys aina aika ajoin vaihtuukin.

Onko sinulla kirjoja, joita et halua tai kehtaa pitää esillä?

Ei ole! Kaikki kirjani on aseteltu esille.

Millaisia kirjoja hankit ja millä perusteilla?

Adlibris on luottosivustoni kirjoja tilanteessa! Yleensä laitan hakusanaksi joko trilleri, holokausti tai tunnetaito. Pääasiassa selaan sivustoa ja intuitiolla sitten klikkailen ostoskoriin takakansitekstejä lukematta. Yhtäkään hutiostosta ei ole tullut tehtyä. Muutaman kerran vuodessa tulee tilattua isompi määrä, niissä väleissä hyödynnän fyysisiä kirjakauppoja.

Kerään kirjoja! Kaikenlaiset kirjat ovat tervetulleita kokoelmiini.

Onko kirjahyllysi tullut täyteen? Mitä sitten teit?

On tullut täyteen monesti. Sitten olen hankkinut lisää kirjahyllyjä. Aina välillä annan kirjoja lahjaksi ja ystäväni tietävät että saavat koska tahansa lainata hyllystäni kiinnostusta herättäviä teoksia.

Mitä muuta kirjahyllyssäsi on kuin kirjoja?

Satunnaisia koriste- ja muistoesineitä, joskaan kissojen vuoksi ei mitään kovin arvokasta tai helposti särkyvää. Kasveja löytyy muutama, sekä kirjanmallinen koristevalaisin. Yksi hylly on säädetty niin, että siinä voi polttaa kynttilöitä.

Eroaako vapaa-ajan asuntosi kirjahyllyn sisältö kotisi hyllystä?

KIRJAHYLLYT AJASSA

Miten kirjoja säilytettiin lapsuudenkodissasi?

Meillä oli lapsuuden kodissa oma kirjastohuone, jonka seinät olivat täynnä lasiovisia kirjahyllyjä. Myöhemmin omassa huoneessani minullakin oli oma kirjahylly, joka silloin täyttyi pääasiassa sarjakuvista ja Harry Pottereista. Siitä lähtien olenkin keräillyt kirjoja ja kirjahyllyt ovat olleet yksi ensimmäisiä asioita mitä asuntoon on ollut hankittava.

Miten kirjojen säilyttäminen on muuttunut elämäsi aikana?

Suhtautumiseni ei juuri ole muuttunut. Omissa hyllyissäni on aina ollut kirjoja jotka olen lukenut ja olen aina esitellyt niitä mielelläni. Myös kyläilemään mennessäni ensimmäinen asia mihin kiinnitän huomiota on kirjahylly.

Kirjahyllyyn liittyviä muistoja, tarinoita ja sattumuksia.

Mikä ihana tunne järjestää hyllyt uudelleen! Tai saada uusi vasta luettu kirja hyllyyn omalle paikalleen! Se tuntuu hyvin juhlalliselta.

Mitä emme huomanneet kysyä? Haluatko kertoa vielä jotain lisää?

Minulla on myös oma “kirjakärry” kirjastosta lainattuja kirjoja varten, se on aina sänkyni vieressä. Lainaan kirjastosta usein valtavia määriä kirjoja, ja niilläkin on oma paikkansa.

TAUSTATIEDOT

Vastaajan syntymävuosi:

1993

Vastaajan sukupuoli:

nainen