Taustatiedot

Vastaajan Sukupuoli:
Nainen

Vastaajan ikä:

Lukukokemus

Kerro omin sanoin lukukokemuksestasi, mihin kokemus liittyi, mitä tapahtui jne?

Isä luki minulle paljon satuja kun olin alle kouluikäinen mutta myös vanhempana, alakouluikäisenä. Jostain syystä lukeminen oli nimenomaan isän hommaa. Lukuhetket olivat kivoja ja rauhallisia hetkiä isän kanssa kahdestaan. Luimme sekä ulkomaista että kotimaista lastenkirjallisuutta. Muistelen, että molemmille mieluisia kirjoja olivat ainakin Janoschin kirjat, kuten Tule terveeksi pikku tiikeri. Lisäksi muistan meidän lukeneen suomalaisista (ja Topeliuksen!) saduista ainakin Vattumatoa moneen kertaan.

Aikuisena olen ostanut itselleni yhden satukirjan: Koira nimeltään Kissa. Siinä on upea ja koskettava tarina ja siinä käsitellään tärkeitä, isoja teemoja, kuten yksinäisyys. Myös kuvitus kirjassa on uskomattoman hieno.

Lukukokemuksen paikka, missä lukukokemus tapahtui?

Kotona, omassa tilassa(esim. oma huone), Kotona, yhteisessä tai yleisessä tilassa (esim. olohuone), Tilaisuudessa tai tapahtumassa (esim. seurat tai lukupiiri)

Lukukokemustilanne, missä seurassa olit ja kuinka usein lukukokemus tapahtui?

Isän: hän luki minulle ääneen., Ääneen lukeminen, Minä luin, Minä kuuntelin, Toistuva lukeminen

Milloin lukukokemus tapahtui?

Päivä, Ilta

Lukukokemuksen tarkempi ajankohta, milloin kokemus tapahtui?

90-luvulla ja 2015-2016

Lisätietoja lukukokemuksesta ja tilanteesta.

Lukukokemukseen liittyvä kirja ja kuvitus

Luetun kirjan tai tarinan nimi?

Tule terveeksi pikku tiikeri

Luetun kirjan tai tarinan kirjoittajan nimi?

Janosch

Kirjan tai tarinan sisältö.

En kyllä muista juuri mitään itse tarinasta. Janoschin kirjoissa seikkailivat karhu ja tiikeri, ja tässä tarinassa karhu varmaan koitti hoivata tiikeriä ja toivoi sen parantuvan.

Koira nimeltä Kissa -kirjassa pieni koira on ihan yksinään kaupungissa, jossa tutustuu taivaanrannanmaalariin, jonka kanssa ystävystyy.

Kirjan kuvittaja?

En valitettavasti muista nimiä…

Kirjan kuvitus.

Minulle tulee aika selkeästi mieleen, miltä karhu ja tiikeri Janoschin kirjassa näyttivät. Toisella niistä saattoi olla otsatukkaakin? Niillä olivat aika pienet, mustat silmät. Muuta en oikein muista.

Koira nimeltä Kissa -kirjassa oli suloisia hahmoja ja hienoja värejä, muistelen, että pidin erityisesti kirjan loppupuolen maisemakuvista ja väreistä.

Kirjan tai tarinan lajityyppi?

Lastenkirja

Missä muodossa luettu teksti tai tarina oli?

Kirja