Taustatiedot

Vastaajan Sukupuoli:
Mies

Vastaajan ikä:
26

Lukukokemus

Kerro omin sanoin lukukokemuksestasi, mihin kokemus liittyi, mitä tapahtui jne?

Tämä lukukokemus ei niinkään ollut yksittäinen hetki tai tuokio vaan peräti vuoden mittainen seikkailu. Sain 2005 joululahjaksi Harry Potter ja puoliverinen prinssi -fantasiakirjan, jonka ahmaisin lähes välittömästi. Olin saanut lahjaksi muitakin, jo nyt unohtuneita kirjoja, jotka luin ennen loman päättymistä. Olin ylpeä luettujen kirjojen määrästä ja päätin kirjata kaikki lukemani kirjat, sivumäärät sekä päivämäärät ylös. Tammikuun lopussa olin koukussa…

Lopputuloksena jouluaattona 2006 minulla oli listassa 114 kirjaa, joiden keskiarvosivumäärä oli noin 320. Se tarkoittaa siis noin 100 luettua sivua per päivä! Parhaimmillaan luin yli 500 sivua päivässä ja koko vuoden aikana oli ehkä vain viikon verran päiviä, jolloin en lukenut ollenkaan. Tästä kaikesta voisi luulla, että lukemisesta tuli suoritus eikä nautinto, mutta päinvastoin uppouduin niin syvälle erilaisiin fantasia- ja scifimaailmoihin, että päätin luku-urakan jälkeen alkaa itsekin kirjoittaa tarinoita. Lopputuloksena olen käsikirjoittanut musiikkivideoita ja tällä hetkellä työn alla on lyhytelokuva. Voikin sanoa, että lukeminen muutti suhtautumistani maailmaan ja mielikuvitukseen.

Vielä 2012 palasin lukemaan nopealla tahdilla. Tuolloin luin Maailmanpyörä -sarjan esiosan ja 24 suomenkielistä osaa tasan kahdessa kuukaudessa. Siis noin 250 sivua päivässä! Nautin suunnattomasti tuosta maailmasta ja vieläkin muistelen kirjasarjaa kaiholla, aivan kuten vaikkapa lomamatkaa tai jotakin tapahtumaa lapsuudesta. Tarinat muuttuivat siis siltä osin todellisuudeksi minulle.

Lukeminen on aina tapahtunut omassa huoneessa, yleensä sängyllä rennosti makoillen. Vieläkin mieleen tulee kesäyön hiljaisuus ja leppeä tuuli puhaltamassa ikkunasta sisään omenapuiden kahistessa ikkunan alla…ja aamuyöllä neljän aikaan äkkiä nukkumaan, jotta ehtii herätä heti kahdeksalta jatkamaan lukemista.

Lukukokemuksen paikka, missä lukukokemus tapahtui?

Kotona, omassa tilassa(esim. oma huone)

Lukukokemustilanne, missä seurassa olit ja kuinka usein lukukokemus tapahtui?

Yksin, Hiljaa lukeminen, Minä luin, Toistuva lukeminen

Milloin lukukokemus tapahtui?

Aamu, Päivä, Ilta, Yö, Kevät, Kesä, Syksy, Talvi

Lukukokemuksen tarkempi ajankohta, milloin kokemus tapahtui?

2006

Lisätietoja lukukokemuksesta ja tilanteesta.

Lista kaikista luetuista kirjoista löytyy vieläkin jostakin laatikosta.

Lukukokemukseen liittyvä kirja ja kuvitus

Luetun kirjan tai tarinan nimi?

Useita

Luetun kirjan tai tarinan kirjoittajan nimi?

Lukuisia

Kirjan tai tarinan sisältö.

Kirjan kuvittaja?

Kirjan kuvitus.

Kirjan tai tarinan lajityyppi?

Romaani, Novelli, lyhyt tarina

Missä muodossa luettu teksti tai tarina oli?

Painettu, Kirja