Vastaajan Sukupuoli: Mies
Vastaajan syntymävuosi: 1985
Luetun kirjan tai tarinan nimi: Aku liberona (Aku Ankan taskukirja 74 – Akun Banaanipotku)
Luetun kirjan tai tarinan kirjoittajan nimi: Tarinan “Libero Aku” on kirjoittanut italialainen Gian Giacomo Dalmasso
Mitä kirjassa tai tarinassa tapahtui?
Aku Ankan taskukirjoissa on useita tarinoita ja kyseisessä taskukirjassa on jalkapallo-aiheinen tarina (Libero Aku) siitä, miten Aku Ankka päätyy jalkapallojoukkueen pelaajaksi, miten hän menestyy lajissa ja lopulta koomisesti epäonnistuu.
Oliko kirja kuvitettu?
Teos on Disney-sarjakuva, jotka tyypillisesti on tehty hyvin tarkan ohjeistuksen mukaisesti; esimerkiksi se, miten päähenkilöt tulee piirtää, on määritelty tarkasti.
Kuka oli kuvittanut kirjan? Tarinan “Libero Aku” on kuvittanut italialainen Marco Rota
Kirjan tai tarinan lajityyppi? Lastenkirja
Missä muodossa luettu teksti tai tarina oli? Painettu kirja
Lukukokemus
Lukukokemuksen paikka, missä lukukokemus tapahtui? Kotona, omassa tilassa (esim. oma huone)
Lukukokemustilanne, missä seurassa olit ja kuinka usein lukukokemus tapahtui? Yksin
Milloin lukukokemus tapahtui? Kesä
Minä vuonna lukukokemus tapahtui? 1990-luku
Kerro omin sanoin lukukokemuksestasi, mihin kokemus liittyi, mitä tapahtui jne?
Aku Ankan taskukirjat olivat minulle lapsuudessa, ja ovat yhä edelleen, mieluista lukemista. Pelasin itsekin jalkapalloa nuorena ja luettuani kyseisen jalkapallo-aiheisen Aku Ankka -tarinan, kuvittelin oikeille jalkapallokentille samanlaisia hullunkurisia tilanteita, joihin Aku tarinassa päätyi. Otin omaan käyttööni myös taskukirjan nimessä esiintyneen termin “banaanipotku”; siitä tuli (ainakin omasta mielestäni) bravuurini jalkapallokentillä. Nuorena jalkapallo olikin minulle erittäin tärkeä urheilumuoto ja siitä kertovat sarjakuvat sopivat minunlaiselle, lukemista vierastaneelle pojalle erittäin hyvin. Usein lukiessani unelmoin, että voisin tehdä samanlaisia urotekoja viheriöillä kuin sarjakuvissa tai elokuvissa tehdään, mutta samalla unelmoin siitä, että pystyisin epäonnistuttuani nousemaan ylös ja jatkamaan elämää samalla tavalla kuin Aku Ankka aina fiktiivisessä maailmassa teki; epäonnistuttuaan totaalisesti “hän” kokosi itsensä ja aloitti aina uudella innolla seuraavan hullunkurisen seikkailunsa. Aku Ankan opetus onkin minulle ollut se, että epäonnistumiseen ei tule pyrkiä, mutta jos epäonnistuu, ei sitä kannata jäädä voivottelemaan.
Sanottakoon vielä, että olen jatkanut Aku Ankkojen lukemista aikuisikään asti ja minusta on kiehtovaa se tapa, jolla 2000-luvun Aku Ankka -lehdissä suuret urheilukilpailut (esim. olympialaiset, jalkapallon, yleisurheilun tai jääkiekon mm-kisat) esitetään karikatyyrien ja maakohtaisten positiivisten stereotypioiden kautta ennen kisoja. Aku Ankka onkin aina saanut minut innostumaan yhä enemmän tulevista arvokisoista!