Taustatiedot

Vastaajan Sukupuoli: Nainen

Vastaajan syntymävuosi: 2003

Luetun kirjan tai tarinan nimi: Tuntematon Sotilas

Luetun kirjan tai tarinan kirjoittajan nimi: Väinö Linna

Mitä kirjassa tai tarinassa tapahtui?

Väinö Linnan Tuntematon sotilas kertoo jatkosodassa palvelleesta konekiväärikompaniasta. Kirja seuraa monien eri hahmojen tarinaa ja kokemuksia sodassa, sekä heidän tuntemuksistaan sodasta. Tuntematon sotilas kertoo hyvin myös upseeriston ja miehistön suhteesta toisiinsa, sekä pelkästään miehistön suhteesta toisiinsa.

Oliko kirja kuvitettu?

Minun painoksessani ei ollut kuvia.

Kuka oli kuvittanut kirjan?

Kirjan tai tarinan lajityyppi? Romaani, Jokin muu

Missä muodossa luettu teksti tai tarina oli? Painettu kirja

Lukukokemus

Lukukokemuksen paikka, missä lukukokemus tapahtui? Kotona, omassa tilassa (esim. oma huone), Kotona, yhteisessä tai yleisessä tilassa (esim. olohuone), Koulussa

Lukukokemustilanne, missä seurassa olit ja kuinka usein lukukokemus tapahtui? Yksin, Minä luin, Toistuva lukeminen

Milloin lukukokemus tapahtui? Ilta, Yö, Talvi

Minä vuonna lukukokemus tapahtui? 2020-2021

Kerro omin sanoin lukukokemuksestasi, mihin kokemus liittyi, mitä tapahtui jne?

Kirjan lukeminen oli yksi osa äidinkielen kurssia, mutta olin jo aikaisemmin toivonut että saisin lukea sen. Tuntematon sotilas on kuitenkin niin tärkeä osa suomalaisuutta ja jatkosodasta kertomista. Olen myöskin kiinnostunut historiasta, joten kirjan lukeminen auttoi sodan ymmärtämisessä.
Kirjan alku oli aika pitkäveteinen ja siksi en siitä paljoakaan muista. Mutta heti kun sota alkoi, itseäkin kiinnosti enemmän. Murteiden takia kirjaa oli välillä vaikea lukea, mutta ne auttoivat tajuamaan mikä hahmoista puhui.
Mielestäni kaikkien kannattaisi lukea kirja, vaikka ei edes kiinnostaisi sota tai luulee ettei jaksa lukea näin pitkää kirjaa. Tuntemattona sotilaan hahmot ovat niin muistettavia ja heistä puhutaan paljon. Oma lempparini oli Hietanen.