Kotiemme kirjahyllyt -keruuseen saimme 93 vastausta. Niihin pääset tutustumaan tarkemmin klikkaamalla nimimerkkiä. Lukukokemusaineisto on tarkoitettu yleisö- ja tutkimuskäyttöön. Lukukokemusaineiston kopiointi ja käyttö muihin kuin edellämainittuihin tarkoituksiin on kielletty. Pyydämme viittaamaan Pukstaaviin ja lukukokemuskokoelmaan, jos hyödynnät aineistoa tutkimuksessa tai julkaisussa.
Vastaajan nimimerkki Vastaajan syntymävuosi Kuvaile kirjahyllyäsi
Ulla 1961

Meillä on kolme kirjahyllyä, mutta niiden lisäksi kirjapinoja löytyy myös muualta. Olohuoneessa on Lundia, eteisessä on Boknäs, ja työhuoneessa on myös Boknäsistä ostettu, mutten muista sen nimeä. Se ei kuitenkaan ollut Villinki, vaan on tummaa puuta, koottu kolmesta neliovisesta elementistä (ja painaa todella paljon). Käytettävyys vaikuttaa (Lundia), mutta myös ulkonäkö. Lasiovelliset ovat hyviä, koska niihin ei kerry niin paljon pölyä. Kirjahyllyt ovat olleet meillä kauan, enkä siis voi muistaa niiden hintoja.

Kaarina Paimiosta

1. Ikean uudempaa valkoista mallistoa 2000luvulta 3 kp, lastulevyäl. Itsetehtyjä hyllyjä kok puusta maalattu harmaaksi n. 30 kpl, pari itsetehtyä vihreää, koko puu 3 vanhempaa ikeaa, valkoisia lastulevyä. Varastohyllyjä bilteamasta puunvärisiä 3kpl.

Tärkeintä on tilavuus ja että ne löytävät paikkansa. Olen pyrkinyt mahdollisimman paljon uusiokäyttöön ja koska mieheni on kätevä käsistään olemme voineet käyttää höylättyä puuta omasta metsätä. Paljonko nämä ovat maksaneet? En osaa sanoa, mutta alle 1000€.

Pirjo 1956

Minulla on useampi pienehkö kirjahylly, kaikkiaan 9 kpl. 4 niistä on puusepän tilauksesta tekemiä, tammea ja kooltaan kukin 100Lx110Kx30S. Kaikissa avohyllyt reilulla hyllyvälillä, jotta isommatkin kirjat mahtuvat hyvin.
1 hylly on Booknäsin kirjakaruselli. Se on tammea ja kooltaan 70K x 50L. Siinä säilytän lukemista odottavat kirjat sekä aakkostamista odottavat luetut.
Lisäksi minulla on 4 kpl Alvar Aallon vaaleita, koivuisia seinähyllyjä, joiden koko n. 100L x 25K x 25S. Niissä säilytän vanhoja lastenkirjojani ja tietokirjallisuutta.

LeenaA 1958

Malli Ikea, avohylly, täyspuinen, väri tummanruskea, koko 85×190, hyllyjä yhteensä 6 kpl.
Kirjahyllyjen suhteen jouduimme sisustusvaiheessa tekemään kompromissin; mies halusi Boknäsit, mutta ikealaiset (täyspuiset kuitenkin sentään) sitten hankittiin joskus vuonna 2005, jolloin talomme alin kerros saatiin rakennettua valmiiksi. Yksi Boknäs maksoi muistaakseni silloin noin 600e. Saimme samalla hinnalla kaikki kuusi ikealaista.

Lukuisa 1966

Muistan, kun ensimmäinen kirjahylly tuli meille. Se oli tumman pähkinänruskea, viilutettu hyllykkö, jossa oli alakaappi ja kolme laatikkoa. Materiaali lienee ollut lastulevyä. Se jäi auttamattoman pieneksi, sillä meidän perheessä oli jo hirveästi kirjoja ja niitä annettiin ja saatiin joka joulu. Niinpä meille hankittiin samantyylinen, mutta puolta isompi ja vaaleaksi viilutettu hyllykkö, jossa oli enemmän tilaa kirjoille, papereille, valokuville (jotka ovat olleet pakollisia joka kodissa ennen vanhaan, vaikkei hyllyssä olisi ollut kirjan kirjaa), matkamuistoille, paremmille kahvikupeille ja muulle rekvisiitalle.
Pikkuruisen itsetehdyn kirjakaapin jäätyä omille kirjoilleni pieneksi, ostin vaalean lastulevykirjahyllyn, joka on minulla vieläkin. Siinä on avohyllyt, kolme alalaatikkoa, kaappi ja pari pientä avohyllyä välissä. Se maksoi noin 8000 markkaa, mikä oli iso summa. Hiljakkoin siivosin tuon kirjahyllyn, koska sain tarpeettomaksi jääneen avohyllykön kaverilta. Se on samaa vaaleaa sävyä, mutta se on alunperin tehty toimistotarkoitukseen ja paljon jykevämpi kuin vanha kirjahyllyni. Nyt molemmissa on nippa nappa tilaa kaikille vuosien myötä hankkimilleni kirjoille, papereille, toimistotarvikkeille ja muulle sälälle.

Marjo 1962

Isoin kirjahylly on Timantti -kokonaisuus, puusokkelilla, jossa on neljä korkeaa lasiovellista osaa sekä yksi osa, jossa yläosa on avohyllyjä ja ala-osa laatikostoa. Timantti -kirjahylly on tammea. Lisäksi on kapea korkea hyllykkö, vaalea tammi, josta 2/3 lasiovellinen hyllykkö ja 1/3 umpiovi ja siellä yksi hylly. Vielä löytyy kaksi yksittäistä valkoista hyllyä.
Timantti -kokonaisuutta on talossamme enemmänkin, valollisia vitriinikaappeja, tv -taso, ym. Ostimme ensimmäiset osat v. -90 ja loput v. 94. Kokonaisuus on tyylikäs.

Sanna 1969

Minun kirjahyllyni on valkoinen avohylly. Se koostuu kolmesta erillisestä hyllyköstä, jotka olen ostanut käytettyinä tori.fi:n kautta. Aiemmin kirjahyllynä toimi Ikean Kallax- hylly, se toimi tällöin myös tilan jakajana, ns väliseinänä. Nykyinen hylly on pienempi, koska usean muuton ohessa vähensin kirjoja, vein niitä Konttiin. Olen päättänyt, että en saa hankkia enempää kirjoja, kuin nykyiseen hyllyyn mahtuu, joten hylly on tupaten täynnä. Olen lajitellut kirjat värien mukaan, ja löydän etsimäni kirjan hyllystäni miettimällä, minkä värinen sen selkä on. Pidän kirjahyllyni esteettisyydestä.

Maya 1995

Kirjahyllyni koostuu kolmesta vanhasta valkoisesta ikean hyllysä, jotka aiemmin ovat palvelleet uraa jonkinlaisina liinavaatekaappeina. Kun sain ne omaan käyttööni muutettua ensi kertaa omilleni 18-vuotiaana, ne kuitenkin siirtyivät vähitellen ovet irrotettuina käyttöön varastoimaan kertyvää kirjakokoelmaani. Kolmen muuton seurauksena ne pysyvät pystyssä jonkinlaisen kirjallisuuden pyhän hengen ansiosta. Niiden lisäksi oli hankittava vielä pienempi lasikaappi kierrätyskeskuksesta, mutta kuten kuvasta näkyy, tila alkaa käymään vähiin

Kirjan ystävä 1956

Tärkeintä kirjahyllyn hankinnassa on se, että siihen mahtuu paljon kirjoja. Isompi hyllyni on Lundia-hylly, jossa on avohyllyt. Korkeus n. 2m, leveys n. 2,2 m. Olen ostanut sen Lundian omasta myymälästä n. 15 vuotta sitten. En muista, mitä se maksoi. Ostin sen, koska tarvitsin paljon tilaa kirjoille ja vanha hylly oli käynyt pieneksi. Pienempi hyllyni on myös n. 2 m korkea, leveys n. 0,5 m ja siinä on avohyllyt. Se on ostettu huonekaluliikkeestä reilut 10 vuotta sitten. En muista hintaa.

Kaisu 1976

Minulla on liian vähän kirjahyllyjä. Aion ostaa niitä lisää. Tällä hetkellä toinen kirjahyllyni on vaaleanruskeaa paksu lastulevyä ja toinen on pieni, matala kokopuinen hylly 1900-luvun alusta. Toisen sain naapurilta ja toisen ostin aikanaan Hietalahden kirpputorilta. Pari välaikaista kirjahyllyä olen jo heittänyt pois. Haluan ostaa vaaleahkon kirjahyllyn, jossa on pölyä ehkäisevät lasiovet.

Kaamar 1958

Kirjahylly on noin 80 cm leveä ja siinä on kolme avohyllyä sekä pääliosa ja alataso, jonka alla kaapisto. Ostopaikka oli joku Turun seudun huonekaluliikkeistä. Väri on beesi ja materiaali puu.
Kirjahyllykön valinnassa tärkein oli koko, koska sijoituspaikka on kulmatilassa eikä mahdu muualle. Kirjahylly on hankittu 1999 tähän asuntoon muutettaessa. Hinta ei ole säilynyt muistissa. Päädyin koon, värin, materiaalin ja mallin takia. Ei ole vaihdettu eli on ollut paikallaan nyt reilut 20 vuotta.

Kristiina 1967

Kirjahyllyni ovat tavallista avomallia, enimmäkseen perus-Lundiaa, paitsi mummulta peritty tamminen kirjahylly ja käytävällä seisova Lundian vedenvärinen juhlavuoden malli. Kaikki hyllyni ovat siis puuta, muu ei kestäisi kunnolla kirjojen painoa. Joukossa on matalampia hyllyjä mutta enimmäkseen yli pari metriä korkeita, ei kaappeja eikä laatikoita. Tärkeintä hyllyjen valinnassa on kestävyys (kirjat painavat) ja muunneltavuus, koska tarpeet muuttuvat. Arijoutsi kirjoitti joskus pakinan kirjahyllyistään. Sen nimi oli osuvasti Ameeba, koska muuttojen ja elämäntilanteiden takia niiden piti joskus olla matalammat, joskus piti olla vähemmän, toisinaan sai levittäytyä. Olen siksi päätynyt Lundiaan, jota olen ostanut osaksi käytettynä.

Jos olisi varaa ja tilaa, hyllyni olisivat Boknäsin tyyppisiä, niissä olisi lasiovia ja umpiovia ja lisäksi salasokkeleita, joihin saisin piilottaa jotain. Rakastan salaovia, salakäytäviä ja salaluukkuja. Luin varmaan liian nuorena Dumas’n kirjat, niissä oli vanhoja ranskalaisia linnoja salaovineen ja -käytävineen.

Suvi 1977

Mun kirjahyllyni on perinteinen puunvärinen Lundia-hyllystö. Se on rapiat 2 metriä korkea ja kolmisen metriä leveä. Osalla hyllyistä on kirjoja kahdessa rivissä ja siltikin tuo on liian pieni. Hyllykön osia on tullut osteltua kierrätyskeskuksista ja tori.fi:stä. Lundia on riittävästi muunneltavissa ja laajennettavissa oleva sekä se kestää kirjojen painon.

Sanni 1993

Kirjahyllyni ovat valkoisia avohyllyjä, uuden muuton pakottamana ostetut halvat hyllyt. Korkeutta on melkein lattiasta kattoon ja kirjojen lisäksi niihin on mahdutettu myös koriste-esineitä.
On myös yksi erityinen hylly, joka on kermanvalkoinen ja jokaisella hyllyllä on oma lasiovensa.

Makuuhuoneessa on myös tummanruskea avohylly johon kerään suosituksia ystäville.

Marika 1978

Kirjahyllyni on 180cm korkea, leveys on 85cm ja hyllyjen syvyys 25cm. Hyllyjä on 5 kpl.
Kirjahylly on perus-kirjahylly (samntapainen mitä kirjastoissa on) joten siinä ei ole ovia, laatikoita tms. Hylly on tehty puusta (lautalevyistä). Ja kirjahyllyn takana on samanlainen taustalevy mitä esim lipastoissa on. Kirjahyllyni on äitini rakentama vuonna 1976. Laudat hän osti valmiiksi katkottuna mittoihin, ja sitten hän kokosi hyllyn naulaamalla. Äitini rakensi näitä hyllyjä monta, kun hän meni naimisiin isäni kanssa jolla oli suuri kirjakokoelma. Isäni kuoltua 1998 muut kirjahyllyt hävitettiin tarpeettomina, mutta minä halusin itselleni yhden koska se on sopivan kokoinen ja onhan se myös muisto äidistäni (joka kuoli 2021). Alunperin äitini maalasi kirjahyllyt oransseiksi (70-luvun muotiväri) mutta itse maalasin hyllyn siniseksi -98 ja sama sininen se on edelleen. Olen muuttanut neljä kertaa kirjahyllyn omistamisen aikana, ja aina sitä on muutossa kirottu (hylly on painava) mutta en halua luopua siitä.

Salla 1996

Minulla on kaksi valkoista kirjahyllyä, toinen kotona äidin luona ja toinen opiskelija-asunnossani. Omassa asunnossani oleva hylly on melko pieni avohylly. Äidin luona minulla on syvä ja leveä, valkoinen hyllykkö. Ostin asunnossani olevan kirjahyllyn alunperin toiseen opiskelija-asuntooni ja säilytin siinä silloin viinilaseja ja keittiövälineitä, koska edellinen asuntoni oli suurempi ja minulla oli erikseen toinen kirjahylly. Tilapuutteen vuoksi tuo hylly on nyt kirjahyllynä. Minulla on niin paljon kirjoja, että tila on loppumassa sekä täältä että kotoa, joten seuraavaan asuntoon pitää ostaa uusi hylly. Yleensä ainoa asia mitä katson on se, että hylly olisi saman värinen kuin muut huoneessa olevat tasot esim. TV-taso, pöytä jne.

Helena 1946

Kirjahylly on lasiovinen, puuosat päärynäpuuta. Hyllykokonaisuus koostuu viidestä hyllystä (85 x 240). Siinä on osa hyllyistä tehty cd -levykokoelmia varten.
Kirjahyllyn valinta tuli ajankohtaiseksi muutettuamme v. 1984 tähän v. 1928 rakennettuun taloon. Vanhasta asunnosta tuodut valkoisiksi maalaamamme lastulevyhyllyt täyttyivät ja tuntuivat epäkäytännöllisiltä. Ne myös keräsivät pölyä. Uuden hyllyn löysimme Helsingistä Pietarinkadulla sijainneesta Rintala Meublen liikkeestä syksyllä 1999. Hinta oli 25000 mk, ja liikkeen porukka toi sen meille Turkuun ja asensi sen paikoilleen päivässä. Hylly on täyttynyt yli äyräitten, mutta se on mielestämme yhä toimva ja ihastelemme sitä jatkuvasti.

Arja 1956

Minun kirjahyllyni on vanha kunnon Lundia. Kun muutin viime syksynä yhteen elämäni miehen kanssa, hyllykkö maalattiin harmaaksi, jotta se sointuisi uuden kodin sisustukseen ja hyllystä tulikin siisti ja hieno. Eri aikoina Lundiaan hankitut osat olivat jo kovin kirjavia ja eri värisiksi vanhentuneita. Ensimmäiset Lundia-hyllyt hankittiin vuonna 1983 ensimmäiseen omaan kotiimme silloisen mieheni kanssa. Hyllykköön kuuluva pöytälevy, jonka ääressä tätäkin kirjoitan toimi silloin esikoiseni hoitopöytänä (pienellä tuella korotettuna). Vuosien varrella hylly on seurannut mukanani eri paikkakunnille ja Ruotsiin, jossa asuin kuusi vuotta. Tällä hetkellä pienempi kirjahylly, jossa on matalammat tikkaat, on lastenhuoneessa kirja-, peli- ja leluhyllynä lapsenlasten vierailuja varten.

Elina P. 1973

Minulla on kaksi kirjahyllyä. Toinen on ostettu joskus 90-luvun puolivälissä silloin kun muutin omilleni., ja se palvelee edelleen mainiosti. Se on sellainen “perinteinen” kolmiosainen olohuoneen hylly, johon kuuluu alakaapit ja vitriiniosa. Väri on muistaakseni kirsikka, mutta se on siis sellainen vaalea rusehtava. Toinen hylly puolestaan on muutama vuosi sitten Ikeasta ostettu tammenvärinen Billy, jossa on yhteensä neljä ovea. Ovien yläosa on lasia ja alaosa puolestaan umpinainen. Halusin nimenomaan tuollaiset ovet, koska umpiovien taakse voi laittaa kaikenlaista roinaa, kun taas yläosan lasien takana kirjat ovat kivasti näkyvissä. Billyn tilalla oli aiemmin sellainen halpis-Lundia, joka oli mielestäni liian sekalaisen näköinen.

Masa1 1955

kaksiossani on korkea 2-osainen kirjahylly ,jossa mielenkiintoisia kirjoja ,kuten taidekirjoja, tutkielmia, väitöskirjoja, graduja, luontokirjoja ,eläm’änkertoja, historiaa

Erja 1954

Hyllyjä on kolmessa huoneessa: olohuoneen hylly on viininpunainen melkein kattoon ulottuva, vain neljä metriä leveä – avohyllyjä. Toisen työhuoneen hylly on myös viininpunainen kaksimetriä leveä ja kattoa tämäkin tavoittelee. Pienimmän huoneen hylly on valkoinen ja pienin vain 140cm leveä ja parimetriä korkea.
Suurin hylly on lastulevyä, muut täyspuuta.
Olohuoneen hylly on jokin erikoiserä maailman tunnetuinta Billyä (Ikea), hankittu ~ 1998. Jatko-osa täyspuinen tehty 2008 ja valkoisen olen teettänyt tuttavalla vuonna 1971 ja se on kulkenut mukanani lapsuudenkodista kaikkiin koteihini sen jälkeen ja on minulle tärkein hyllyistä.

Sissi 1964

Boknäs tammi. Kirjat lasiovien takana. Erikseen tv-taso. 15 vuotta sitten hankittu, en muista hintaa. Olen muokannut sitä sisustukseen sopivaksi erottelemalla osia.

Erkki lukee 1968

Kirjahyllyni ovat puunvärisiä Lundia-merkkisiä, koska ne ovat kestäviä ja kohtalaisen tyylikkäitä. No ne olivat todella sopusoinnussa sisustukseeni, kun ostin ne noin 20-vuotta sitten. Mikä riemu niitä olikaan kasata (ja nykyään vielä ihanampi siivota ja puhdistaa). En kadu ostostani.
Isompi hylly täyttää työhuoneeni pääseinän. Hylly on kolmisen metriä pitkä ja ehkä 1,5 metriä korkea. Se on kolmiosainen.
No aikaa myöten kirjoja ilmestyi lisää, joten työhuoneen toiselle seinälle piti ostaa 2lev x 1,5kork hylly.
Laatikoita ei ole, pelkkiä hyllyjä.
Mielestäni kirjahylly on kirjan koti, kirjahylly ei kaipaa turhia krumeluureja. Hyllyn tulee olla kestävä ja siivousta kestävää materiaalia esim. puuta. Värillä ei ole väliä, kunhan hylly täyttää sille asettamani vaatimukset ja on laadukas.

Kirjahullu 1981

Valkoiset Ikean Billy-hyllyt, 200cm leveä kokonaisuus, jossa lasiovet. Hyllyt ostin edelliseen asuntooni, vastavalmistuneena suosin halvalla saatavia Ikean hyllyjä, jotka ovat palvelleet hyvin nyt n. 15 vuotta.

Minna 1970

Lundia, lakattu koivu, avopäädyt, hyllysyvyys 30cm, korkeudet vaihtelevat huonekorkeuden mukaan.

Silloin, kun ostin ekan Lundian niin se oli silloin se hienoimpana pidetty. Sittemmin olen ostanut sitä lisää, koska sitä on entuudestaan.

Juhani 1948

Kodin ja mökin kirjahyllyt ovat yksinkertaisia puisia/lastulevy avohyllyjä.
Olohuoneen kirjahylly: pituus 3 metriä, korkeus 2 metriä, syvyys 0,37 metriä.
Työhuoneen kirjahylly; yksi hylly, pituus 4 metriä.
TV-huoneen kirjahylly: yksi hylly, pituus 4 metriä.
Makuuhuoneen kirjahylly: yhteensä 5 metriä hyllyä.
Mökin kirjahylly: yhteensä 5 metriä hyllyä.

Kirjahyllyjä ei ole juurikaan vaihdettu. Pääasiassa seinille on lisätty lisää lautarakenteisia hyllyjä tarpeen mukaan.

Marikki 1980

Bjorknäsin tumman ruskea vitriiniovinen kirjahylly, kolme modulia viereikkäin ja neljä päällekkäinn. 160x200cm. Häälahja rahoilla v. 2005 ja maksoi n. 1600€. Halusimme kestävän muiston jonka lapset voi periä.

TT 1963

Kirjahyllyni ovat mäntyä tolpista ja hyllylevyistä kasattuja. Kyseessä on opiskeluaikana hankittu Saku-systems rakennelma (ei ole enää saatavissa) Jos hyllykön purkaa, sen voi koota toisenkokoiseksi ja näköiseksi. Sen sijaan tolpat määräävät hyllykorkeuden. Isompi hyllykkö vajaat 3 m nurkkahyllyineen ja pienempi on 1 m ja siihen on kiinnitetty pöytälevy.

Pirjo ja Alpo Pirjo 1938, Alpo 1948

Meillä on useita kirjahyllyjä. Kaikki ovat erilaisia ja erikokoisia. Yhtä lukuunottamatta kaikki ovat avohyllyjä. Useimmissa on myös laatikostoja, kaappeja ja muita hyllyjä. Hyllyt ovat puuta. Osa on kiinnitetty seinään ja osa seisoo omilla jaloillaan. Suurin on seinän levyinen, 300 x 200 cm, pienin 55 x 40 cm ja muut siltä väliltä. Värit vaihtelevat vaaleasta mustaan. Vuosikymmenten mittaan kirjahyllyjä on tarvinnut hankkia lisää samaan tahtiin kuin kirjat ovat lisääntyneet.

vilma 2008

Hylly on puun värinen kapea ja lyhyt.Neljä tasoinen.

Mirja 1954

Kaupunkiasunnossa on harmaa kolmiosainen hyllystö, jossa on puoliksi lasiset ovet. Maalla on vaalea kuusiosainen hyllystö, jossa on lasiruutuiset ovet. Kaikkein maalaisimmassa asunnossa on 50-60-lukulainen avohyllykkö, arvatenkin tiikkiä. Hyllyköt on hankittu Ikeasta 2015-16. Sitä ennen oli massiivinen ruskea neliosainen puuhyllykkö, avoin ja samoin avoin Lundian useampiosainen hyllyllä.
Harmaata kaupunkiasunnon hyllystöä pienennettiin yhdellä osalla, kun muutimme omakotitalosta kerrostaloon paljon pienempiin tiloihin. Hintoja en muista. Ikean hyllystöt ovat edullisia ja ihan siedettävän näköisiä, joten siinä vissiin syyt.

Heikki 1943

Olohuoneessa meillä on iso neliosainen kirjahylly tupaten täynnä kirjoja. Alhaalla kahdessa osassa on kaapit, kahdessa laatikostot kolmella laatikolla. Kirjoille on neljä hyllyä paitsi yhdessä osassa jossa on baarikaappi, siinä on vain kolme hyllyä. Se on ihan tavanomainen teollinen tuote jollainen löytyy jokaisesta kodista, tai löytyi ainakin 1960-luvulta alkaen viime vuosisadan loppuun. Poikkeuksena muihin meillä kirjahyllyssä on todellakin kirjoja.

Sari 1972

Kirjahyllymme on Iskun Multiplan -mallistoa ja siinä on kuusi kerrosta: kaksi ovellista/laatikollista alakerrosta ja neljä avohyllykerrosta. Se on tukevaa tekoa eikä sen hyllyt taivu eivätkä notku. Värinä on valkoinen/koivu. Oikeastaan hylly on liiankin iso kotiimme, mutta toisaalta sillä on sekä tunnearvoa että käyttöarvoa sen ”syödessä” sisäänsä ison määrän kirjoja ja muuta säilytettävä tavaraa. Tunnearvo tulee siitä, että kirjahyllyn osat on lahjoittanut yli 20 vuotta sitten nyt jo edesmennyt isäni, joka oli hankkinut sen puoli-ilmaiseksi työpaikkansa Iskun tehtaanmyymälästä. Myöhemmin ostimme siihen itse vielä lisäosia parilla sadalla eurolla, jotta saimme siitä toimivamman.
Tärkeää on, että kirjahylly on ryhdikäs, tilava eikä sen kaatumista tarvitse pelätä. Tältä olisin kirjahyllymme on täydellinen.

Matti 1970

Vanha, leveä, vaaleanruskea kirjahylly, joka oli jo lapsuudenkodissani. Perushyllykköä ilman kaappeja, lasiovia tms. Alaosassa on kaappimainen tila liukuovien takana sekä pienet vetolaatikot. Myös muita pienempiä hyllyjä, jotka ovat enimmäkseen käytettyinä päätyneet kotiini.

Salla 1992

Kirjahyllyni ovat mummon ja vaarin vanhat. Ne eivät ole erikoiset tai arvokkat, mutta sitäkin rakkaammat. Kolmesta osasta koostuva kokonaisuus kirjoineen on kotini sydän. Avohyllyjen tila loppui noin 150 kirjaa sitten, mutta olen päätynyt improvisoimaan. Useammat kirjapinot hyllyjen päällä kurovat jo kattoa..

Haaveilen kuitenkin valtavista kirjahyllyistä, joihin tarvitsen tikapuut!

Riitta 1968

Nuorena saatu valkoinen Lundia, lattiasta kattoon, toista metriä leveä, itse maalasin valkoiseksi ja odottaa seuraavaa maalauskertaa. Perintönä saatu ruskea Lundia kotoa, muistan kun se maalattiin punaiseksi, ostin mustat tikakset verkkokaupasta kun hyllyjä on enemmän kuin tikkaita, tätä pari metriä. Jouluna otan kolme metriä lisää kirjoineen, mäntypuinen punaiseksi maalattu nykyään ruskea. Näiden keskellä olen elämäni viettänyt ja tulen viettämään.

Antti 1980

Useita:
1. Indiskasta ostettu matala lasiovinen, Antiikkityylinen. Toimii myös TV-tasona
2. Korkea Antiikkinen (1800-luvulta) lasiovinen tumma, puinen
3. Korkea Antiikkinen (1900-luvun alku) lasiovinen tumma, puinen
4. Korkea ja kapea, Antiikkinen (1800-l loppu), avohyllyinen, tumma, puinen
5. Vanha vitriinikaappi
6. Pitkä avohylly katonrajassa
7. Kaksi antiikkista (1800-luku) renginkaappia päällekkäin pinottuna
8. Avohyllyt nurkkakomerossa
9. Omatekoinen kiinteä seinänkokoinen kirjahylly avohyllyillä. Erikoisuutena salaovi varastoon.
10. Lipasto vaatehuoneen perukoilla jossa on Aku Ankka -kokoelmani

+ molempien lasten huoneissa Ikean kirjahyllyt lastenkirjoja varten

Erkki 1949

lakattu Lundia hyllystö.

Armi 1937

Kirjahylly on paikallinen tuote jossa kirjat pysyvät lasin takana siisteinä. Mielestäni kirjahylly tekee kotiin kodikkaan tunnelman. Ilman sitä koti on autio. Kirjahylly antaa hyville teoksille niille arvoisan sijainnin.

Laila 1963

Nykyään kotona on lasiovellisia Billy-hyllyjä ja lisäksi kaksi isän kuolinpesästä tullutta lasiovellista kirjahyllyä, jotka ovat vähän syvempiä kuin Billyhyllyt. Kaikki valkoisia paitsi näissä isältä tulleissa on puunväriset jalat (ei sokkelilevyä). Nuorempana meillä oli Lundia-hyllyjä. Nykyään nämä Lundia-hyllyt ovat mökillä.

Irmeli 1942

Minulla on kahdenlaisia kirjahyllyjä, osa on lattiasta saakka avoimia, osassa on laatikosto/kaappi alaosassa 60-70 luvun mallistoja, yhdessä pieni luukullinen baarihyllykin takaseinänään peili joka moninkertaistaa pullonäkymän!
Kirjahyllyt on hankittu aina kun asunto suureni/kirjojen määrä lisääntyi. Tyyli säilyi samana.

Julia 1978

Ihastuin aikoinaan Boknäsin kirjahyllyihin ja niitä löytyy nyt kotoani useampi moduli. Väriltään keskiruskea, osa hyllyistä lasiovella, osa puuovella. Mutta yhtäkään avohyllyä ei löydy. Kaikki kirjat ovat siis pölyltä suojassa. Boknäs sopii minulle aivan täydellisesti koska voin jatkaa hyllyä vaikka pala kerrallaan. Tykkään että kirjat näkyy ja mielestäni oma kirjahyllyni on koko asuntoni kaunein asia.

Ritva 1961

Lundiahyllykkö, kolmessa eri kokoisessa osassa

Elviira 1962

Itse asiassa niitä on kaksikin. Toinen iso, seinän mittainen valkoiseksi lakattu Lundian avohyllykkö. Toisessa päässä matalampi osa. Ei laatikoita, ei ovia. ja toinen 80 x 185 cm rusehtava puun värinen, avohylly myös, 5 hyllyä ei säädettävissä, siinä mielessä huono hylly, lähinnä mapeille varmaan tarkoitettu. Iso hylly on hankittu vanhan tilalle (vanhempi oli epäkäytännnöllisen syvä ja enemmänkin koriste-esineille kuin kirjoille mitoitettu. Nykyinen hylly on kyllä “monitoimihylly” eli pitää sisällään muutakin kuin kirjoja. Hylly ostettu Lundialta joskus vuosien 2000-luvun alkuvuosina, ehkä 2006 tai 2007, tarkkaa en enää muista. Pienemmästä en enää muista, mistä se on aikanaan kulkeutunut tai kuinka kauan se on meillä jo ollut.